Wordt deze e-mail niet volledig weergeven? Bekijk online


Nieuwsbrief
REBO Groep
November 2019

8 december: ERA Open Huizen Route

Op zaterdag 8 december kunt u tussen 11.00 en 15.00 uur weer zonder afspraak huizen bekijken tijdens de ERA Open Huizen Route. In de weken voor de Route ziet u op onze website welke eigenaren hun woningen speciaal voor u open stellen. Door gericht te selecteren kunt u vervolgens drie of meer huizen bewonderen. Heeft u interesse in een woning, maak dan snel een afspraak met uw REBO-makelaar voor een tweede bezichtiging.

Ons woningaanbod

Nieuwbouwwoningen en Bouwbesluit

Bij de bouw van nieuwe woningen worden door de wet eisen gesteld aan zaken als veiligheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Al deze eisen staan in het Bouwbesluit. Het laatste Bouwbesluit stamt uit 2012 en is onlangs op een aantal punten aangepast. Zo zijn de energie- en milieueisen aangescherpt om de huidige klimaatdoelstellingen te behalen.

Eisen Bouwbesluit

Studie klaar en gelijk makelaar bij REBO

Job Zwart (24) volgde de hbo-studie vastgoed en makelaardij. Net als het gros van zijn studiegenoten had hij al een baan als makelaar voordat hij afstudeerde; bij REBO Bedrijfsmakelaars. Dat Job Zwart makelaar zou worden stond eigenlijk al na de middelbare school als een paal boven water. “Verkopen en handel bedrijven zijn mijn grote passie.” Bij REBO voelt Job zich als een vis in het water.

Het verhaal van Job

3 december Jaarcongres VvE Belang

Op maandag 3 december wordt in het NBC in Nieuwegein het Jaarcongres van VvE Belang gehouden. REBO VVE Management is uiteraard van de partij met een stand op de grote informatiemarkt. Naast het bezoek aan de info-markt kunt u ook interessante presentaties bijwonen. U bent de 3e december verhinderd? Geen nood, we zijn ook present op de informatiebijeenkomsten in de Haarlemmermeer (maandag 19 november, Expo Haarlemmermeer) en in Arnhem (donderdag 22 november op Papendal). Hier krijgt u informatie over onderhoud en beheer, verzekeringen, energiebesparing en het bestuur van uw VvE. Deelname is gratis, u bent van harte welkom!

Meer informatie

Al 1.000 m2 van IT Factory Zwolle verhuurd

REBO Bedrijfsmakelaars lanceert app

In Zwolle verrijst begin 2019 dé ICT-hotspot van Oost-Nederland, de IT Factory. Hier vinden straks verschillende gerenommeerde en juist gestarte IT-bedrijven een onderdak. Uniek binnen is dat binnen de muren van het gebouw kennis, ervaring en netwerken worden gedeeld. Dat maakt de IT Factory een broedplaats voor talent en innovaties. Binnen dit unieke project is REBO Bedrijfsmakelaars partner en verhuurcoördinator. Inmiddels hebben we al 1.000 m2 verhuurd aan verschillende bedrijven. We vertellen u ook graag over de mogelijkheden voor uw (startende) onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Binnen REBO Bedrijfsmakelaars zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een mobiele app. Met deze app spelen we in op de explosieve groei van het gebruik van de mobiele telefoon en de groeiende behoefte naar mobiele applicaties die naast een website draaien. Met onze nieuwe app heeft u altijd ons onroerend bedrijfsaanbod bij de hand. U zoekt snel naar geschikte objecten, krijgt notificaties wanneer een nieuw pand in de verkoop of verhuur gaat en kunt simpel een bezichtigingsafspraak maken of een terugbelverzoek plaatsen. Zodra de app beschikbaar is via de App Store en de Play Store hoort u dat gelijk van ons.

Contact met REBO

Bedrijvenpark H2O groeit als kool

In Hattemerbroek – waar de A28 en A50 elkaar kruisen – wordt een prachtig bedrijvenpark gerealiseerd. Het park heeft de naam H2O, naar de gemeenten Hattem, Heerde (H2) en Oldenbroek (O), en groeit als kool. Laatste nieuwtje is dat op het park een prachtig bedrijfsverzamelgebouw verrijs met tien businessunits. Twee daarvan hebben een grootte van 218 m2, en acht van 109 m2. Doelgroep is het moderne midden- en kleinbedrijf. REBO Bedrijfsmakelaars verzorgt de verkoop van de units.

Meer informatie

Rookgasafvoer privé of gemeenschappelijk?

Binnen appartementencomplexen is nogal eens onduidelijkheid over welke voorziening onder de VvE of de individuele eigenaar valt. De rookgasafvoer van de CV-ketel bijvoorbeeld. Vaak loopt deze door een gemeenschappelijke schacht en komt uit in de centrale schoorsteen. Is die rookgasafvoer dan qua onderhoud en renovatie uw pakkie-an of van de VvE? Afgelopen zomer bepaalde het gerechtshof dat de rookgasafvoer privé-eigendom is en dat daarmee onderhoud en renovatie voor rekening van de eigenaar van het appartement komen. Meer weten over de eigendoms- en aansprakelijkheidsverhoudingen binnen een appartementencomplex? De specialisten van REBO VVE Management vertellen het u graag in een persoonlijk gesprek.

Direct afspraak maken

Jong talent bij REBO

Bij de REBO-bedrijven werkt veel jong talent. Dankzij hen houden we een frisse kijk op de markt en ons werk. We stellen twee van hen aan u voor: Eala Pierens en Pieterjan Jubbega van REBO Vastgoed Management. “Samen met Leendert en Bibi zijn we verantwoordelijk voor de verhuur van de 3.500 woningen in de regio Groot-Amsterdam”, vertelt Eala. Pieterjan vult aan: “Een prachtig afwisselende baan waar je volop je energie in kwijt kunt.

Meer over Eala en PieterJan

Lagere maandlasten met Duokoop

Duokoop is de nieuwe manier om uw huis te kopen. U koopt wel de stenen, maar niet de grond. Doordat u alleen een hypotheek voor het huis nodig hebt, kunt u duurdere woningen met NHG financieren. Zo profiteert u van een lagere hypotheekrente en heeft u de keuze uit meer koopwoningen. Voor de grond betaalt u maandelijks een aftrekbare vergoeding. Desondanks zijn de netto maandlasten lager dan koop van de woning mét grond. Weten of Duokoop interessant is voor u? Onze makelaars vertellen u er graag meer over.

Meer info over Duokoop

NHG 2019: lagere premie en hogere grens

De premie voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt in 2019 verlaagd van 1% naar 0,9% van de totale lening voor de nieuwe woning. Tegelijk gaat het NHG-kostenplafond van 265.000 naar 290.000 euro. U bespaart dus tot 290 euro op de kosten voor de NHG-premie en kunt NHG verkrijgen voor woningen in een hogere prijsklasse. De NHG staat borg voor het overnemen van de hypotheekschuld, wanneer de koper niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

Vertel mij over de NHG​​

www.rebogroep.nl I www.rebogroep.com I info@rebogroep.nl I Afmelden

Logo